A médiából, reklámokból, de még a zeneiparból is ömlik a szerelem kérdése. Igaz szerelem, lelkitárs, párkapcsolat. Ezekbe az ember nap mint nap belebotlik. Mindenki erre vágyik, még is ha meg kapják, szenvednek miatta. Arról miért nem beszél senki, hogy hogyan kellene elkerülni és lerázni a nem kívánt hódolókat?

Vagy a világ ilyen genny, vagy én vagyok túl jó nő. Mostanában kaptam az íveket, meghívásokat és különböző utalásokat. Ennek elkerülése végett, ne legyünk kedvesek? Én ilyen helyzetben határozottan nem tudok bunkó lenni, csak ha már elegem lett a dologból. Legjobb megoldás, ha kibújunk az esetleges meghívások alól, kerüljük a túl mély beszélgetéseket, és egy másik, akár kitalált srácról kezdünk el ömlengeni. (Elég, ha egy jó fiú baráttal való közös programok élményeit ecseteljük, esetleges rákrédezés esetére, kétértelmű válasz adása tökéletes, mert ő pesszimizmusában elkönyveli, te másért epekedsz.)

Ezzel a párkapcsolati dologgal csak a gond van. Persze, persze, szép és jó, ha van mellettünk valaki. Erre sokak vágynak (vannak itt is különböző okokból kivételek), de vajon tényleg arra vágyunk, hogy valaki huszonnégy órában a nyakunkon lógjon? (Az elején lehet.) Arra, hogy egy emberként kezelje mind két felet a világ, mert járnak? (Én ebből személy szerint nem kérek.) Levegőt se vehetek nélküle, nem hogy elmenjek a barátaimmal, mert ő féltékeny? Állandó számon kérések, sértődések és hisztik? Minek?

Mindig ott van a de! Jó valakihez visszatérni, egy elkóborolt nap után. Jó valakihez oda bújni, valakihez kötődni, akit mi választottunk (jobb esetben), és jó dolog egy igazán mély szeretkezést megélni olyannal, akihez lelkileg (már ha van), kötődünk. Ez is két oldalú játszma. Mire az ember ráakad arra, akivel ugyan olyan az értékrendje, felfogása mint a sajátja, sok idő és sok kapcsolat. Ahhoz viszont, hogy a saját magunk önálló személyisége ne vesszen el, munka szükségeltetik és az, hogy az elkötelezettség elött, önálló, független és magabiztos emberekké váljunk.

Fú, ez nehéz dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvukk.blog.hu/api/trackback/id/tr512094607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása